Grammar Quantifiers Solved Exercise l Quantifiers in Grammar

Here is Grammar Quantifiers Solved Exercise for you!

  1. Terry left __ sweets for his little brother in the jar.
    (A) a little
    (B) much
    (C) some
    (D) any
  2. Is there __ sugar left in the cupboard ?
    (A) some
    (B) many
    (C) any
    (D) a few
  3. Please donate __ money to the orphanage in Indonesia.
    (A) a lot of
    (B) much
    (C) plenty
    (D) some
  4. It costs __ money to buy a bungalow.
    (A) many
    (B) most
    (C) a lot of
    (D) more
  5. You must add __ more sugar to make the pudding taste nicer.
    (A) a little
    (B) many
    (C) much
    (D) some
  6. __ people came down with food poisoning at the camp.
    (A) Any
    (B) Much
    (C) Several
    (D) Plenty of
  7. __ the children, except Susan, will be going for the excursion.
    (A) Several
    (B) All
    (C) Some
    (D) A few
  8. There was __ food at the reunion dinner last night.
    (A) many
    (B) more
    (C) several
    (D) plenty of
  9. Is there __ ice left in the fridge ?
    (A) many
    (B) any
    (C) more
    (D) none
  10. __ of the twins likes to read. They prefer to draw.
    (A) Both
    (B) Either
    (C) Neither
    (D) Each
    (30,000+ Idioms With Examples)
    (Advanced Spoken English Course)
  1. There were _ people at the concert last night.
    (A) enough
    (B) plenty of
    (C) a little
    (D) a lot of
  2. Henry lost __ teeth when he fell on his face yesterday.
    (A) several
    (B) much
    (C) few
    (D) plenty of
  3. Give me __ time to get ready. Then we will go out.
    (A) any
    (B) much
    (C) little
    (D) some
  4. The baker used __ sugar than normal for this cake.
    (A) a little
    (B) much
    (C) fewer
    (D) less
  5. So __ money was spent to build this new bridge.
    (A) a lot of
    (B) plenty of
    (C) few
    (D) much
  6. __ of the children takes after their father. They all look like their mother.
    (A) All
    (B) Few
    (C) More
    (D) None
  7. A __ of salt is all it takes to make this soup taste better.
    (A) little
    (B) drop
    (C) pinch
    (D) few
  8. Give me __ your money if you do not want to get hurt.
    (A) none
    (B) all
    (C) more
    (D) most
  9. Not _ the books are mine. _ are hers.
    (A) many … Many
    (B) some … All
    (C) all … None
    (D) all … Some
  10. __ of the children, except Tina, are going for the trip.
    (A) All
    (B) Some
    (C) None
    (D) Any
    (50,000+ English Literature MCQs)
    (Advanced Grammar MCQs)
  1. __ pupils must have their badges on the whole day.
    (A) Every
    (B) Each
    (C) Several
    (D) All
  2. __ than 100 people turned up for the match. The area was packed with
    spectators.
    (A) Less
    (B) Much
    (C) Fewer
    (D) More
  3. He was so hungry that he ate a __ loaf of bread.
    (A) many
    (B) lot of
    (C) whole
    (D) few
  4. Although he cooked _ food, it still was not enough. Some of his guests did not get _ food.
    (A) plenty … any
    (B) more … any
    (C) a lot of … any
    (D) a lot of … some
  5. Kelly donated __ of her savings to the children’s society.
    (A) plenty
    (B) much
    (C) some
    (D) more
  6. Do not eat too __ spicy food; you might get heartburn.
    (A) little
    (B) many
    (C) much
    (D) few
  7. The fisherman managed to sell __ his catch at the market today.
    (A) none
    (B) few
    (C) most
    (D) all
  8. Make sure you add __ salt or the dish will be tasteless.
    (A) enough
    (B) more
    (C) any
    (D) a little
  9. Have you given __ thought as to what you are going to do next ?
    (A) any
    (B) many
    (C) several
    (D) more
  10. His pocket money wasn’t __ for him to get a proper meal in school.
    (A) plenty
    (B) a lot
    (C) enough
    (D) more
    (20,000+ Linguistics MCQs)
    (American Literature MCQs)
  1. Although the prize was good, __ of the children wanted to take part in the
    contest.
    (A) all
    (B) some
    (C) both
    (D) none
  2. __ people in the neighborhood intend to organize a party.
    (A) All
    (B) More
    (C) Several
    (D) Any
  3. There are 30 pupils in my class and __ of them wear glasses.
    (A) most
    (B) plenty
    (C) enough
    (D) more
  4. __ child was given a topic to research on for the weekend.
    (A) All
    (B) Any
    (C) None
    (D) Each
  5. Has _ of you seen my new bag ? It’s big and blue.
    (A) some
    (B) none
    (C) any
    (D) both
  6. Kelly bought __ milk for her baby sister.
    (A) some
    (B) a little of
    (C) any
    (D) much
  7. Leela makes sure that __ of her cats has a proper basket to sleep in.
    (A) all
    (B) many
    (C) each
    (D) more
  8. Please give me __ extra time. I just have one more question to finish.
    (A) much
    (B) a few
    (C) a little
    (D) more
  9. __ of money was stolen from the bank yesterday.
    (A) Much
    (B) Some
    (C) A large amount
    (D) Plenty of
  10. Add just a __ of yellow coloring into the batter.
    (A) pinch
    (B) lot of
    (C) drop
    (D) few
    (Indian English Literature MCQs)
    (Summaries)
  1. Put __ water into the jug to make the drink less sweet.
    (A) some
    (B) all
    (C) more
    (D) plenty
  2. Sheila took __ bite of the delicious cake her mother bought her.
    (A) some
    (B) another
    (C) many
    (D) a few
  3. It is good to put aside __ time a day to exercise.
    (A) any
    (B) a lot
    (C) some
    (D) much
  4. As punishment, __ child who is caught stealing will be given two hours’
    detention.
    (A) some
    (B) any
    (C) many
    (D) other
  5. Mother uses __ oil now as she wants to cook healthier meals.
    (A) much
    (B) little
    (C) less
    (D) fewer
  6. Do not pay __ attention to what he says; he’s talking nonsense.
    (A) any
    (B) much
    (C) more
    (D) less
  7. Would you like __ ice or noodles for lunch ?
    (A) a lot
    (B) fewer
    (C) more
    (D) some
  8. The child did not listen to __ of her mother’s instructions.
    (A) more
    (B) much
    (C) any
    (D) none
  9. Terry shared his sweets with __ of his friends.
    (A) any
    (B) enough
    (C) several
    (D) more
  10. The __ school was shocked to hear the terrible news about their principal.
    (A) all
    (B) whole
    (C) other
    (D) many
  1. __ than half the class wanted to go to the zoo, so the trip was cancelled.
    (A) More
    (B) Less
    (C) A little
    (D) Some
  2. Kelly gave presents to __ her sister and brother.
    (A) any
    (B) all
    (C) both
    (D) many
  3. There are __ shoes in this shop; it only sells clothes.
    (A) many
    (B) more
    (C) none
    (D) no
  4. We bought ______loaves of bread to make sandwiches for the party.
    (A) a little
    (B) more
    (C) a few
    (D) plenty
  5. __ of us was told our duties, so we did not do anything.
    (A) Any
    (B) Neither
    (C) All
    (D) Both
  6. You can take __ the cake or the bread.
    (A) all
    (B) some
    (C) none
    (D) either
  7. __ could be done to improve the project.
    (A) Less
    (B) More
    (C) None
    (D) Plenty
  8. There is _ drinks to go round. You do not have to make _.
    (A) plenty of … some
    (B) plenty … more
    (C) enough … more
    (D) enough … some
  9. Since __ of us spoke Malay, we had to sign to the stallholder.
    (A) both
    (B) all
    (C) each
    (D) neither
  10. There is still __ flour left to make a cake but not more than that.
    (A) plenty of
    (B) much
    (C) a lot of
    (D) enough
  1. There were so __ people at the new bookstore that there was no space to stand.
    (A) few
    (B) many
    (C) much
    (D) a lot of
  2. Harry was given __ time than his classmates to finish the test as he was ill.
    (A) a lot of
    (B) enough
    (C) much
    (D) more
  3. Are there __ snacks left in the cupboard ?
    (A) more
    (B) plenty
    (C) any
    (D) fewer
  4. The cost of __ packet of apples is three dollars.
    (A) most
    (B) all
    (C) some
    (D) each
  5. Kay left __ money for her daughter in the bank, but not much.
    (A) much
    (B) more
    (C) few
    (D) some
  6. Pass me __ book please; this one is boring.
    (A) some
    (B) any
    (C) more
    (D) another
  7. Although _ member of the team was told the time for practice, _ of
    them came on time.
    (A) all … all
    (B) all … some
    (C) each … all
    (D) each … none
  8. It took __ hours of surgery to save the accident victim.
    (A) much
    (B) a little
    (C) plenty
    (D) several
  1. The goodie bags were given to __ who attended the parade; everyone was
    happy to get them.
    (A) most
    (B) none
    (C) all
    (D) more
  2. Girls tend to make __ careless mistakes as they are more careful.
    (A) more
    (B) no
    (C) little
    (D) fewer
  3. Make sure you have brought __ warm clothing for the camping trip.
    (A) enough
    (B) plenty
    (C) more
    (D) any
  4. We were told that __ of us failed the test; we jumped for joy.
    (A) none
    (B) all
    (C) many
    (D) few

Answers:

  1. C
  2. C
  3. D
  4. C
  5. A
  6. C
  7. B
  8. D
  9. B
  10. C
  11. D
  12. A
  13. D
  14. D
  15. D
  16. D
  17. C
  18. B
  19. D
  20. A
  21. D
  22. D
  23. C
  24. C
  25. C
  26. C
  27. D
  28. A
  29. A
  30. C
  31. D
  32. C
  33. A
  34. D
  35. C
  36. A
  37. C
  38. C
  39. C
  40. C
  41. C
  42. B
  43. C
  44. B
  45. C
  46. A
  47. D
  48. C
  49. C
  50. B
  51. B
  52. C
  53. D
  54. C
  55. B
  56. D
  57. B
  58. C
  59. D
  60. D
  61. B
  62. D
  63. C
  64. D
  65. D
  66. D
  67. D
  68. D
  69. C
  70. D
  71. A
  72. A

Our YouTube Channel :
https://www.youtube.com/c/EnglishLectureship
Our Facebook Page :
https://www.facebook.com/English-Lectureship-238262394793609/

Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers, Grammar Quantifiers,

Please Share

Leave a Comment

error: Content is protected !!