Advanced Noun Exercises with Answers Part 01 l Noun Solved Exercises

Here are Advanced Noun Exercises with Answers for You!

Note: All Answers are Given Below.
(Advanced Noun Exercises with Answers Part 02)
(Advanced Noun Exercises with Answers Part 03)
(Advanced Noun Exercises with Answers Part 04)

  1. Several __ were injured in the accident.
    (A) man
    (B) person
    (C) crew
    (D) people
  2. I left a few pieces of __ in my aunt’s house after the holidays.
    (A) cloth
    (B) cloths
    (C) clothes
    (D) clothing
  3. The __ served at the hospital was so terrible that the patient refused it.
    (A) meals
    (B) food
    (C) cakes
    (D) dishes
  4. I carried a small bag on board the plane as the rest of the __ was checked in before
    the flight.
    (A) bag
    (B) bags
    (C) luggage
    (D) suitcases
  5. When a stone hit the hive, a __ of bees flew out.
    (A) swarm
    (B) group
    (C) cluster
    (D) crowd
  6. A __ of sheep grazed on the hillside.
    (A) herd
    (B) flock
    (C) shoal
    (D) troop
  7. The pilot informed us that the __ would take an hour.
    (A) flight
    (B) journey
    (C) trip
    (D) voyage
  8. BI bought a bouquet of __ for my mother.
    (A) candy
    (B) chocolates
    (C) flowers
    (D) fruits
  9. Salim was late for work because his car had a __ .
    (A) break away
    (B) break out
    (C) breakdown
    (D) break-in
  10. Abdullah received some unpleasant __ yesterday; his car had been stolen.
    (A) news
    (B) report
    (C) information
    (D) knowledge
  11. We did not see __ friends at the funfair.
    (A) a few
    (B) a little
    (C) many
    (D) much
    (30,000+ Idioms With Examples)
    (Advanced Spoken English Course)
  1. The students have to gather as __ information as possible during the short period of
    time.
    (A) much
    (B) many
    (C) some
    (D) a lot of
  2. __ members of the society voted against the motion to force the president to resign.
    (A) Much
    (B) Many
    (C) Plenty of
    (D) A great deal of
  3. _ of the food was wasted because _ guests did not turn up for the reception.
    (A) Much, many
    (B) Many, several
    (C) A little, any
    (D) Plenty, a large amount
  4. There is only __ space in this cupboard for the books.
    (A) a few
    (B) some
    (C) any
    (D) a little
  5. There was not __ damage caused by the floods this year.
    (A) many
    (B) much
    (C) a large amount of
    (D) a large number of
  6. There aren’t __ biscuits left. I just ate the last one !
    (A) any
    (B) many
    (C) much
    (D) some
  7. __ of the food has gone moldy, so we have to throw it all away.
    (A) A large number
    (B) Several
    (C) Much
    (D) A large amount
  8. The government has cleared __ of the jungle for cultivation.
    (A) a few
    (B) any
    (C) a lot
    (D) several
  9. There isn’t __ work left to the done. You may go home now if you wish.
    (A) much
    (B) many
    (C) some
    (D) plenty of
  10. The group of hunters was fortunate. They did not encounter __ difficulty in tracking
    down the killer tiger.
    (A) some
    (B) much
    (C) many
    (D) a little
  11. There is __ of rubbish behind those houses. Something must be done to dispose it off effectively.
    (A) a large number
    (B) a large amount
    (C) a little
    (D) several
    (50,000+ English Literature MCQs)
    (Advanced Grammar MCQs)
  1. The __ of hooligans were arrested for damaging public property.
    (A) board
    (B) tribe
    (C) class
    (D) mob
  2. Ron wants to be self-sufficient. He has planted __ fruit trees and vegetables in his garden.
    (A) a lot of
    (B) a great deal of
    (C) a large amount of
    (D) much
  3. “You need to eat _ fresh fruits and get _ exercise,” the doctor advised his
    patient.
    (A) several, some
    (B) plenty of, a lot of
    (C) many, a large number of
    (D) much, a large amount of
  4. __ people disagreed with Harry’s idea.
    (A) Every
    (B) A great deal of
    (C) Much
    (D) Many
  5. There was _ food left on the table, including _ cookies.
    (A) much, most
    (B) a large amount of, a little
    (C) a little, several
    (D) plenty of, lots of
  6. He has __ interest in photography.
    (A) few
    (B) several
    (C) little
    (D) small number of
  7. Drinking too _ wine is bad for health but _ is all right
    (A) many, a little
    (B) much, a small amount
    (C) much, a few
    (D) plenty of, some
  8. I need to go out for __ fresh air.
    (A) a large number of
    (B) some
    (C) any
    (D) enough
  9. Are there _ balloons for _ child ?
    (A) a few, each
    (B) enough, every
    (C) several, every
    (D) much, each
  10. The fuel tank of a car can contain __ petrol.
    (A) a large amount of
    (B) a large number of
    (C) many
    (D) all
  11. My grandfather rears _ chickens. However, he does not rear _ ducks.
    (A) a lot of, many
    (B) a few, less
    (C) several, a small amount of
    (D) a large number of, much
    (20,000+ Linguistics MCQs)
    (American Literature MCQs)
  1. There are __ glasses of orange juice on the table.
    (A) a large amount of
    (B) a little
    (C) a great deal of
    (D) a few
  2. Shoppers with eight items or __ can go to this counter.
    (A) much
    (B) many
    (C) fewer
    (D) less
  3. He is a wealthy man. He is a man of __.
  4. She is wise. She has __.
  5. They are strong men. They have __.
  6. It is a dirty room. It is filled with __.
  7. It is a long distance. It is a distance of great __.
  8. A flower is a beautiful thing. A flower is a thing of __.
  9. The children were joyful. They were filled __.
  10. He is very famous. He is a man __.
  11. She lives a happy life. She lives a life __.
    (Indian English Literature MCQs)
    (Summaries)
  1. The well is very deep. It is a well __.
  2. The roads in this country are very wide. The roads in this country __.
  3. The child sat on a very high chair. The child sat __.
  4. That was a childish act. That was __.
  5. She gave a polite answer. She answered __.
  6. She has a tender heart. She has __.
  7. He gave a rude reply. He replied __.
  8. He is jealous of his brother’s success. He shows great __.
  9. Mary gave an accurate answer. She answered __.
  10. She spoke without knowing the facts. She spoke without __.
  11. We are completely ignorant of his plans. We are in __.
  1. She is beautiful. She has __.
  2. His stupid reply surprised us. The __ of his reply surprised us.
  3. A __ of judges will decide on the winning entry.
  4. Several __ of apartments were built to solve the housing problem.
  5. You have to go up a __ of stairs to reach the bedrooms.
  6. Looking down through the windows of the plane we could see a _ of islands amidst a large _ of water.
  7. Several _ of paper fluttered to the floor as a _ of wind blew through the window.
  8. A _ of people gathered around the scene of the accident. There was a _ of blood on the road beside the overturned car.
  1. Janet went to the shop and bought a _ of milk, four of flour, a of bread and a _ of tomato sauce.
  2. Among the presents she received were a _ of cloth, a of perfume, a of glasses and a _ of flowers.
  3. The __ stood up as the head of Ministers filed into the conference room.
  4. A _ of sunlight penetrated through the window and shone on a _ of fruit on the
    table.
  5. Where is __ ( James ) boat?
  6. We leave an in __ ( hour ) time.
  7. Our __ ( guests ) cars arrived late.
  1. We saw __ ( Gladys ) reflection in the water.
  2. A few __ ( days ) delay will be dangerous.
  3. The __ ( boys ) gym is new.
  4. The Headmaster was not pleased with the __ ( students ) grades.
  5. Have you seen the latest __ ( firemen ) uniform ?
  6. I stepped on my __ ( cat ) paw.
  7. The __ ( men ) toilet is over there.

Answers:

  1. D
  2. D
  3. B
  4. C
  5. A
  6. B
  7. A
  8. C
  9. C
  10. A
  11. C
  12. A
  13. B
  14. A
  15. D
  16. B
  17. A
  18. D
  19. C
  20. A
  21. B
  22. B
  23. D
  24. A
  25. B
  26. D
  27. D
  28. C
  29. B
  30. B
  31. B
  32. A
  33. A
  34. D
  35. D
  36. He is a wealthy man. He is a man of wealth.
  37. She is wise. She has wisdom.
  38. They are strong men. They have strength.
  39. It is a dirty room. It is filled with dirt.
  40. It is a long distance. It is a distance of great length.
  41. A flower is a beautiful thing. A flower is a thing of beauty.
  42. The children were joyful. They were filled with joy.
  43. He is very famous. He is a man of fame.
  44. She lives a happy life. She lives a life of happiness.
  45. The well is very deep. It is a well of great depth.
  46. The roads in this country are very wide. The roads in this country are of great width.
  47. The child sat on a very high chair. The child sat on a chair of great height.
  48. That was a childish act. That was an act of childishness.
  49. She gave a polite answer. She answered with politeness.
  50. She has a tender heart. She has a heart of great tenderness.
  51. He gave a rude reply. He replied with rudeness.
  52. He is jealous of his brother’s success. He shows great jealousy of his success.
  53. Mary gave an accurate answer. She answered with accuracy.
  54. She spoke without knowing the facts. She spoke without knowledge of the facts.
  55. We are completely ignorant of his plans. We are in complete ignorance of his plans.
  56. She is beautiful. She has beauty.
  57. His stupid reply surprised us. The stupidity of his reply surprised us.
  58. A panel of judges will decide on the winning entry.
  59. Several rows of apartments were built to solve the housing problem.
  60. You have to go up a set of stairs to reach the bedrooms.
  61. Looking down through the windows of the plane we could see a stretch of islands amidst a large body of water.
  62. Several sheets of paper fluttered to the floor as a gust of wind blew through the window.
  63. A group of people gathered around the scene of the accident. There was a stain of blood
    on the road beside the overturned car.
  64. Janet went to the shop and bought a jug of milk, four bags of flour, a loaf of bread and a bottle of tomato sauce.
  65. Among the presents she received were a piece of cloth, a bottle of perfume, a pair of
    glasses and a bunch of flowers.
  66. The audience stood up as the head of Ministers filed into the conference room.
  67. A beam of sunlight penetrated through the window and shone on a bunch of fruit on the table.
  68. Where is James’ boat?
  69. We leave an in hour’s time.
  70. Our guests’ cars arrived late.
  71. We saw Gladys’ reflection in the water.
  72. A few days’ delay will be dangerous.
  73. The boys’ gym is new.
  74. The Headmaster was not pleased with the students’ grades.
  75. Have you seen the latest firemen’s uniform ?
  76. I stepped on my cat’s paw.
  77. The men’s toilet is over there.
    (Advanced Noun Exercises with Answers Part 02)
    (Advanced Noun Exercises with Answers Part 03)
    (Advanced Noun Exercises with Answers Part 04)

Our YouTube Channel :
https://www.youtube.com/c/EnglishLectureship
Our Facebook Page :
https://www.facebook.com/English-Lectureship-238262394793609/

Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers, Noun exercises with answers,

Please Share

Leave a Comment

error: Content is protected !!